Meeting Agenda

State Board for Respiratory Therapy

NYS Education Department
Office of the Professions

89 Washington Avenue, Room 211, Albany

and

1411 Broadway, 10th Floor, New York City

Tuesday, March 13, 2012 - 1:00 to 3:30 p.m.


1:00

EXECUTIVE SESSION

  • Discipline Cases
15 min.
1:15

WELCOME AND HOUSEKEEPING

  • Review and Adopt Minutes of Previous Meeting
  • Review Agenda
15 min.
1:30

REPORT OF THE CHAIR

  • Updates from Previous Meeting
15 min.
1:45

REPORT OF THE EXECUTIVE SECRETARY

  • Updates on Budget, Staffing and Technology

15 min.

2:00
POLYSOMNOGRAPHY REGULATIONS
30 min.
2:30

NEW BUSINESS

  • CEUs for Clinical Preceptors
  • Protocols vs. Standing Orders
  • RTs Inserting A-Lines
  • Point of Care Testing
30 min.
3:00

OLD BUSINESS

  • ECMO Statement
  • Masters Level Program
  • Other
30 min.
3:30
ADJOURN

Executive Session to discuss disciplinary cases and other confidential issues.

Last Updated: April 25, 2012